Koložvárska kapusta

(0 hodnocení)
čas přípravy: 65 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

kyslá kapusta 1 kg
ryža 150 g
mleté bravčové mäso 500 g
cibuľa 1 ks
domáca klobása 150 g
bravčová masť 4 lžíce
kyslá smotana 300 ml
smotana na šľahanie 150 ml
cesnak 4 stroužek
soľ, mletá rasca, sladká červená paprika, mleté čierne korenie 1 špetka
Koložvárska kapusta
(0 hodnocení)
čas přípravy: 65 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Ryžu prepláchneme a uvaríme v Combivare program RICE 7 minút (doba varenia záleží od druhu ryže).
2 Cibuľu nakrájame na drobno, do Combivar nádoby dáme 2 PL masti a cibuľu orestujeme program FRY asi 3 minúty 150 °C, pridáme mleté mäso, soľ, koreniny, prelisovaný cesnak, jemne podlejeme (máličko), Combivar tlakovo uzatvoríme a dusíme programom STEW 5 minút.
3 Do Combivar nádoby dáme 2 PL masti, pridáme prepláchnutú a nakrájanú kyslú kapustu, ak je veľmi suchá, podlejeme ju trochou vody, Combivar tlakovo uzatvoríme a dusíme ju programom STEW 10 minút.
4 Hlbší zapekací pekáč vymastíme tukom, uložíme do nej polovicu udusenej kapusty (bez šťavy), na kapustu dáme udusené mleté mäso, uvarenú ryžu, klobásku nakrájanú na tenké kolieska a na vrch dáme zvyšok udusenej kapusty.
5 V miske vymiešame kyslú smotanu so smotanou na šľahanie. Naplnený pekáč zalejeme vymiešanou smotanu, vrch môžeme posypať mletou červenou paprikou.
6 Pečieme vo vyhratej rúre na 180 °C asi 40 minút.
7 Podávame samostatne alebo aj s opečenými zemiakmi. Kto má rád pikantnejšie, môže použiť pikantnú klobásu.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...