Bagety

(2 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 3
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

mouka hladká 400 g
vlažná voda 270 g
zrníčka (celá pšenice, žito, slunečnice, amaranth, otruby, klíčky...) 100 g
droždí (42g) 1 kostka
olej slunečnicový 30 g
cukru 1 lžicka
sůl 1 lžíce
semínka na posypání (mák, kmín, slunečnice, lněné semínko nebo jen hrubá sůl...) 20 g
Bagety
(2 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 3
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 celá zrníčka nasypeme do nádoby VM (100g) a drtíme R9/20sec na jemnou mouku
2 přidáme lžíci hl. mouky, vlažnou vodu, droždí, cukr a zaděláme kvásek R2/40°C/2min, nádoba se mírně zahřeje, kvásek bude mírně napěněný
3 přidáme mouku, sůl, olej, hněteme programem těsto/3min, těsto se nesmi lepit na stěny, udělá kouli nad noži, lehce ji vyklopíme na vál
4 pružné těsto rozdělíme na 3-4 stejné kousky a uválíme válečky v délce plechu, nepodsypáváme, těsto se nelepí, dáme na pečící papír na plechu, nepodmašťujeme
5 nařízneme ostrým nožem šikmé rýhy, potřeme mašlovačkou vodou a necháme 15min kynout, rozpálíme troubu na 200°C
6 znovu potřeme mašlovačkou vodou, posypeme ozdobnými semínky a dáme plech s bagetami do trouby, pečeme 15min/200°C, po vytažení z trouby přendáme na mřížku aby nám bagety odspodu nezvlhly a necháme vystydnout
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...