Zelňačka
Ingredience
cibule | 1 ks |
kysané zelí | 250 g |
menší brambory | 3 ks |
klobása | 1 ks |
máslo | 1 lžíce |
hladká mouka | 1 lžíce |
horká voda/vývar | 1,5 l |
mletá červená paprika | 1 lžicka |
kmínu | 1 lžicka |
Postup přípravy
1 | Oloupeme a na drobno nakrájíme cibuli. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu na půlměsíčky. |
---|---|
2 | Combivar zapneme, zvolíme program Multicook, nastavíme na 140 st./10 minut a necháme rozpustit máslo. Přidáme cibuli, necháme zesklovatět, ubereme teplotu na 110 st. a zaprášíme hladkou moukou. Lehce opražíme, přidáme sůl, papriku mletou a kmín a zalijeme horkou vodou či vývarem. Přidáme zcezené zelí a brambory a vypneme program tlačítkem Cancel. |
3 | Přikryjeme poklicí, ventil nastavíme na tlakové vaření a zvolíme program Chef na 15 minut. Teplota se u tlakového vaření nenastavuje!! Po dokončení programu vypneme tlačítkem Cancel, necháme cca 5 minut odpočnout a pomalu upouštíme páru. Poklici sejmeme. |
4 | Nastavíme program Multicook 110 st./5 minut. Přidáme klobásu, necháme provařit a vypneme. Přidáme nasekanou pažitku či petrželku a podáváme. Dobrou chuť :-) |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.