Skalická bramborová
Ingredience
cibule | 1 ks |
mrkve | 3 ks |
hub | 100 g |
másla | 100 g |
hladká mouka | 2 lžíce |
smetany na vaření | 1 kelímek |
majoránky | 1 lžicka |
celeru | 1 ks |
brambor | 5 ks |
česneku | 1 stroužek |
Postup přípravy
1 | V combivaru nastavíme program FRY na 170°C a na rozpuštěném másle orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, celer, a na kostky nakrájené brambory a společně opečeme, přidáme houby, které jsme nakrájeli na plátky, sůl, pepř a můžeme přidat i prolisovaný stroužek česneku. Zalejeme 2l vody, nádobu tlakově uzavřeme a nastavíme program SOUP 20 minut. |
---|---|
2 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Polevku promícháme, zjemníme smetanou, dle chuti dosolíme a dopepříme a na závěr přidáme majoránku na provonění. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.