Hovězí svíčková
Ingredience
Hovězí zadní | 500 g |
Celer | 400 g |
Petržel | 400 g |
Mrkev | 400 g |
Cibule | 1 ks |
Bobkový list | 3 ks |
Nové koření | 5 ks |
Pepř celý | 5 ks |
Ocet | 2 lžíce |
Plnotučná hořčice | 1 lžíce |
Olej | 2 lžíce |
Cukr | 2 lžíce |
Šlehačka | 100 ml |
Hovězí vývar | 2 l |
Sůl, citron na dochucení | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Nastavíme beztlakový program Fry-170 °C. Na oleji že všech stran orestujeme maso - poté vyjmeme. Na výpeku orestujeme nahrubo nakrájenou zeleninu a cibuli. Jakmile zelenina pustí šťávu přidáme cukr a necháme chvíli karamelizovat. Přidáme hořčici, koření, ocet, vložíme maso a zalijeme vývarem. Vypneme program Fry a combivar zavřeme. |
---|---|
2 | Nastavíme tlakový program CHef na 50 minut. Po dokončení programu hrnec otevřeme, maso i koření vyjmeme. Maso nakrájíme na plátky a zeleninu rozmixujeme. Je-li omáčka řídká zahustíme rozkvedlanou moukou v mléce (musí se povařit). Dle chuti kápneme citron a dosolíme. Zjemníme šlehačkou. |
3 | Podáváme s houskovým knedlíkem. Kdo má rád zdobí plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.