Hrachová NEO polévka (prg. SOUP)
Ingredience
hrách zelený loupaný | 500 g |
majoránka | 1 lžicka |
černý pepř mletý | 1 špetka |
česnek | 4 stroužek |
cibule | 1 ks |
sůl | 1 špetka |
olej | 50 ml |
hladká mouka | 1 lžíce |
tenký párek | 5 ks |
Postup přípravy
1 | Přebraný a propláchutý hrách vložíme do kotlíku a zalijeme cca 2 l vody. Hrách můžete přes noc namočit, ale není nutné. COMBIVAR NEO uvaří krásně do měkka i hrách nenamočený. Vařte pouze hrách ve vodě, nesolte ani nepřidávejte ostatní ingredience. Zapněte progrma SOUP a vařte tlakově 25 minut. Pokud se Vám po této době bude hrách zdát ještě tvrdý, klidně mu ještě několik minut přidejte. Čas je orientační, samozřejmě záleží na druhu hrachu. |
---|---|
2 | Na pánev (já připravovala v COMBIVARU EASY) nalijte olej a osmahněte na drobné kostičky nakrájenou cibuli - pouze do sklovata. Na cibuli nasypejte na kolečka nakrájené párky a pokračujte ve smažení, až se párky lehce osmahnou a cibulka začne růžovět. Do této směsi přidejte lžíci hladké mouky a vytvořte jíšku. |
3 | Na COMBIVARU zapněte program SIMMER s nastaveným časem 10 minut a teplotu nastavte na 150°C. Do vroucího hrachu přidejte sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a nechte chviličku provařit. Nakonec zahustěte připravenou cibulovo-párkovou jíškou. |