MOJ PRINC ( ČIERNY PRINC À LA A.K. )
Ingredience
kryštálový cukor | 200 g |
mlieko | 350 ml |
voda | 6 lžíce |
vanilkový cukor | 1 balícek |
želatína prášok ( 10g ) | 2 balícek |
šľahačka v prášku | 2 balícek |
tortová oblátka | 3 ks |
horká čokoláda | 300 g |
olej | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Do nádoby Combivaru dáme mlieko,cukor a vanilkový cukor.Nastavíme program multicook,1 minúta,105°C.Mlieko necháme zovrieť ( aj miešame ) a Combivar vypneme.Necháme troška vychladiť a primiešame želatínu premiešanú s 6 lyžicami horúcej vody.Premiešame aby v mlieku neostali hrudky želatíny.Hotovú masu necháme celkom vychladnúť. |
---|---|
2 | Do vychladnutého mlieka pridáme šľahačkový prášok a kuchynským robotom miešame dovtedy,kým nebude masa takej konzistencie,ako vyšľahané vaječné bielky.Necháme odstáť aby želatína " chytila " krém. |
3 | Medzitým si pripravíme tortové oblátky.Okrúhlou formičkou vykrajujeme kruhy.Keď máme krém dostatočne stuhnutý od želatíny,cukrárskym sáčkom dáme na každú oblátku krém.Vložíme na pár minút do chladničky. |
4 | Do nádoby Combivaru dáme na kúsky nalámanú čokoládu,pridáme olej.Nastavíme program multicook,6 minút,45°C.Čokoládu za občasného miešania necháme celkom rozpustiť sa.Oblátky s krémom namočíme do čokolády alebo polejeme čokoládou,ako Vám to lepšie vyhovuje.Ja som dala čokoládu do úzkej misky a namočila som do čokolády len krém.Dáme do chladničky aby stuhla aj čokoláda.Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.