Španělské "NEO ptáčky" (prg. STEW)
Ingredience
hovězí plátek | 4 ks |
plnotučná hořčice | 1 lžíce |
sůl | 1 lžicka |
černý pepř mletý | 1 lžicka |
okurka sterilovaná | 2 ks |
šunkový salám | 100 g |
slanina | 100 g |
cibule | 1 ks |
olej | 100 ml |
hladká mouka | 2 lžíce |
vejce vařená na tvrdo | 2 ks |
Postup přípravy
1 | Plátky masa důkladně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Naplníme kouskem cibule, okurky, vajíčka, šunky a špeku. Zabalíme a pevně spojíme, aby ptáčky držely tvar a nerozpadaly se. |
---|---|
2 | Do kotlíku nalijeme olej, zapneme program DEEP FRY na 185°C a všechny ptáčky zprudka opečeme. |
3 | Jakmile jsou opečené, zalijeme vodou nebo vývarem a zapneme tlakový program STEW na 40 minut. |
4 | Po dokončení programu ptáčky vyndáme na talíř a omáčku zahustíme záklechtou (mouka rozmíchaná ve vodě). Necháme přejít varem, dochutíme pepřem a solí. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem. |