Blesková "NEO koprovka" (prg. STEW)
Ingredience
čerstvý kopr (alespoň 5 větviček) | 1 svazek |
cibule | 1 ks |
voda | 300 ml |
mléko | 500 ml |
smetana sladká | 250 ml |
sůl | 1 lžicka |
cukr krupice | 2 lžíce |
ocet | 2 lžíce |
vejce | 5 ks |
hladká mouka | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Kopr nakrájený na drobné kousky, celou oloupanou cibuli vložíme do kotlíku a zalijeme vodou. Zapneme program STEW na 5 minut. |
---|---|
2 | Po dokončení programu STEW přepneme na program SIMMER, přilijeme mléko a smetanu a necháme přejít varem. Jakmile začne omáčka vřít, přilijeme 2 rozšlehaná vajíčka a necháme varem srazit. Pokud se nám po rozšlehání vajec zdá omáčka řídká, můžeme přihusti záklechtou (mouka rozmíchaná v mléce nebo vodě). |
3 | Nakonec dochutíme cukrem, solí a octem. Podáváme s bramborem a na tvrdo uvařenými vejci. |