Blesková "NEO svíčková" (prg. STEW)
Ingredience
hovězí zadní | 500 g |
olej | 3 lžíce |
cibule | 2 ks |
mrkev | 2 ks |
petržel kořenová | 2 ks |
celer | 1 ks |
nové koření | 5 ks |
celý pepř | 5 ks |
bobkový list | 5 ks |
voda | 500 ml |
smetana sladká | 250 ml |
cukr | 2 lžíce |
sůl | 1 lžicka |
ocet nebo šťáva z 1 citrónu | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Do kotlíku vložte osolené maso a pokapejte olejem. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a koření. Zalijte vodou a zapněte program STEW na 45 minut. Čas programu uzpůsobte druhu masa. |
---|---|
2 | Po dokončení programu vyndejte maso s kořením a zbytek rozmixujte ve Varmixu nebo tyčovým mixérem na hladkou hmotu. Přilijte smetanu a zapněte program SIMMER na 185°C. |
3 | Omáčku nechte se smetanou provařit, pak si dochuťte podle vlastní chuti - solí, cukrem a citrónovou šťávou. Není nutné zahušťovat, omáčka je dostatečně hustá rozmixovanou zeleninou. V případě potřeby zahustěte záklechtou (hladká mouka rozmíchaná ve vodě nebo mléce). |