Zamatová roláda

(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

vajcia 9 ks
kryštálový cukor 9 lžíce
olej 2 lžíce
hladká múka 2 lžíce
kakao 2 lžíce
sóda bikarbóna 1 špetka
maslo 250 g
mlieko 500 ml
detská krupica 5 lžíce
kakao 1 lžicka
Zamatová roláda
(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Z 9 bielkov a 7 lyžíc kryštálového cukru s pomocou planetária vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme 9 žĺtok, 2 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice kakaa a pol lyžičky sódy bikarbóny, vymiešame a vylejeme na 3 plechy vyložené papierom na pečenie. Pečieme na 180-200 °C. Po upečení cesto necháme vychladnúť, netreba rolovať, rolujeme až po natretí plnkou.
2 Z mlieka, detskej krupice a 2 lyžíc kryštálového cukru uvaríme kašu. Po vychladnutí ju vymiešame s maslom. Do polovice cesta pridáme kakao.
3 Na upečený plát natrieme bielym krémom a naň kakaový krém a zrolujeme.
4 Pred krájaním roládu pocukrujeme.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...