Zamatová roláda
Ingredience
vajcia | 9 ks |
kryštálový cukor | 9 lžíce |
olej | 2 lžíce |
hladká múka | 2 lžíce |
kakao | 2 lžíce |
sóda bikarbóna | 1 špetka |
maslo | 250 g |
mlieko | 500 ml |
detská krupica | 5 lžíce |
kakao | 1 lžicka |
Postup přípravy
1 | Z 9 bielkov a 7 lyžíc kryštálového cukru s pomocou planetária vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme 9 žĺtok, 2 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice kakaa a pol lyžičky sódy bikarbóny, vymiešame a vylejeme na 3 plechy vyložené papierom na pečenie. Pečieme na 180-200 °C. Po upečení cesto necháme vychladnúť, netreba rolovať, rolujeme až po natretí plnkou. |
---|---|
2 | Z mlieka, detskej krupice a 2 lyžíc kryštálového cukru uvaríme kašu. Po vychladnutí ju vymiešame s maslom. Do polovice cesta pridáme kakao. |
3 | Na upečený plát natrieme bielym krémom a naň kakaový krém a zrolujeme. |
4 | Pred krájaním roládu pocukrujeme. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.