Domácí chléb
Ingredience
špaldová mouka | 150 g |
žitná chlebová mouka | 150 g |
hladká mouka | 150 g |
sušené droždí | 1 balícek |
sezamové, slunečnicové, dýňové, lněné semínko | 1 lžíce |
voda | 200 ml |
soli | 1 špetka |
olej | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Do mouky nasypte droždí, sůl, semínka a nalijte olej. Vlažnou vodou zadělejte na robotu hladké těsto. Zapněte na 3 minuty program MULTICOOK s teplotu 30°C a nechte zahřát nádobu. Z těsta vytvarujte bochánek, který vložte do nahřáté nádoby a COMBIVAR uzavřete. Tím podpoříte a urychlíte kynutí. |
---|---|
2 | Zapněte na 3 minuty program MULTICOOK s teplotu 30°C a nechte zahřát nádobu. Z těsta vytvarujte bochánek, který vložte do nahřáté nádoby a COMBIVAR uzavřete. Tím podpoříte a urychlíte kynutí. |
3 | Po vykynutí zapněte program CAKE na 130°C a ponechte nastavený čas 40 min. |
4 | Jakmile zazní zvukový signál, který oznamuje ukoncení programu, vyndejte nádobu z COMBIVARU a uložte na chladné místo. Po vychladnutí můžete chléb z nádoby vyndat. |