Houskové knedlíky

(4 hodnocení)
čas přípravy: 7 min
počet porcí: 5
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

hrubá mouka 400 g
droždí 0,25 kostka
vejce 1 ks
mléko 150 ml
soli 1 špetka
tvrdá houska 1 ks
Houskové knedlíky
(4 hodnocení)
čas přípravy: 7 min
počet porcí: 5
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Mouku společně se droždím, vejcem a solí nasypte do mísy. Vlažným mlékem zadělejte na robotu tužší těsto, do kterého nakonec přimíchejte na kostičky nakrájenou tvrdou housku. Množství mléka je orientační a přizpůsobte si ho konzistenci těsta.
2 Těsto nechte v míse na teplém místě kynout 45 minut. Po vykynutí vytvarujte 2 šišky, které nechte na vále ještě 10 minut kynout.
3 Do nádoby nalijte 1 l vody a vložte misku pro vaření v páře, kterou potřete olejem (aby šly knedlíky snadno vyndávat). Programem MULTICOOK přiveďte vodu v nádobě k varu.
4 Vykynuté knedlíky ze strany, kterou se budou vzájemně dotýkat, potřete olejem (aby se neslepily) a vložte na misku.
5 Zapněte tlakový program STEAM na 7 minut a hrnec uzavřete.
6 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
7 Uvařené knedlíky okamžitě po vyndání z nádoby propíchejte vidličkou nebo špejlí, aby z nich vyšla pára. Pokud okamžitě nezkonzumujete, můžete je proti okorání trošku pomazat olejem.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...