Houskové knedlíky
Ingredience
hrubá mouka | 400 g |
droždí | 0,25 kostka |
vejce | 1 ks |
mléko | 150 ml |
soli | 1 špetka |
tvrdá houska | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Mouku společně se droždím, vejcem a solí nasypte do mísy. Vlažným mlékem zadělejte na robotu tužší těsto, do kterého nakonec přimíchejte na kostičky nakrájenou tvrdou housku. Množství mléka je orientační a přizpůsobte si ho konzistenci těsta. |
---|---|
2 | Těsto nechte v míse na teplém místě kynout 45 minut. Po vykynutí vytvarujte 2 šišky, které nechte na vále ještě 10 minut kynout. |
3 | Do nádoby nalijte 1 l vody a vložte misku pro vaření v páře, kterou potřete olejem (aby šly knedlíky snadno vyndávat). Programem MULTICOOK přiveďte vodu v nádobě k varu. |
4 | Vykynuté knedlíky ze strany, kterou se budou vzájemně dotýkat, potřete olejem (aby se neslepily) a vložte na misku. |
5 | Zapněte tlakový program STEAM na 7 minut a hrnec uzavřete. |
6 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
7 | Uvařené knedlíky okamžitě po vyndání z nádoby propíchejte vidličkou nebo špejlí, aby z nich vyšla pára. Pokud okamžitě nezkonzumujete, můžete je proti okorání trošku pomazat olejem. |