Lokše nejen na popeleční středu

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Dušková Dagmar
Jazyk receptu:

Ingredience

brambory 1 kg
polohrubá mouka 150 g
sůl 1 lžicka
sádlo 1 lžíce
švestková povidla 1 kelímek
Lokše nejen na popeleční středu
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Dušková Dagmar
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě program CHEF 5 min. Vypneme CV a necháme odtlakovat. Brambory vychladíme, oloupeme a nastrouháme na jemno.
2 K nastrouhaným bramborám přidáme lžičku soli a vmícháme mouku (přidáme podle toho jaké máme brambory - těsto musí být vláčné, ale nesmí lepit).
3 Ihned zpracováváme. Odebíráme lžící těsto a vyvalujeme na hodně pomoučeném vále.
4 Smažíme buď na sucho (a pak pomažeme rozpuštěným sádlem) nebo na trošce sádla program FRY 150°C. Hotové odkládáme na sebe, aby zvláčněly. Jíme jen tak nebo různě dochucené - např. pomazané povidly.
5 Vždy před smažením další placky odstraníme zbytky připálené mouky z nádoby CV.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...