KURACIE RAGU
Ingredience
kuracie stehno vykostené ( alebo prsia ) | 300 g |
hliva ustricová | 150 g |
cibuľa | 1 ks |
paradajka | 1 ks |
smotana na varenie | 1 dl |
bazalka | 0,5 lžicka |
cesnaková pasta | 0,5 lžicka |
paradajkový pretlak | 80 g |
olej | 2 lžíce |
citrónová šťava | 1 lžicka |
mletá červená paprika | 1 lžicka |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
múka | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Cibuľu nakrájame na drobno.Kuracie mäso ( vykostené stehno alebo prsia ),hlivu a paradajky nakrájame na cca rovnaké kusy ( nie na drobno ).Paradajky odložíme bokom. |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru dáme olej.Nastavíme program fry / mäso,10 minút,120°C.Pridáme cibuľu,opražíme do sklovita.Pridáme kuracie mäso a pražíme kým sa mäso stiahne.Nakoniec pridáme hlivu a spolu popražíme. |
3 | Po ukončení času pridáme paradajkový pretlak,citrónovú šťavu,bazalku,cesnakovú pastu,mletú červenú papriku,osolíme,okoreníme.Prilejeme 250ml horúcej vody.Nastavíme program multicook,15 minút,105°C.Combivar uzatvoríme. |
4 | Po ukončení času prilejeme smotanu na varenie premiešanú s múkou.Podľa potreby ešte dochutíme.Nastavíme program multicook,2 minúty,100°C.Nevaríme,počkáme kým ragu začne " bublať " a Combivar vypneme.Pridáme nakrájané paradajky,premiešame.Podávam s haluškami.Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.