Borůvková piškotka
Ingredience
vejce | 3 ks |
cukr krupice | 200 g |
voda | 100 ml |
sůl | 1 špetka |
tuk rozpuštěný, vlažný (Hera) | 100 g |
borůvky | 1 hrnek |
mouka polohrubá | 260 g |
prášek do pečiva | 0,5 ks |
cukr moučka na ozdobení | 10 g |
Postup přípravy
1 | dáme do VM celá vejce (bez skořápky), cukr, 50ml vody a šleháme motýlkem R5/5min do pěny |
---|---|
2 | za chodu R3/3min otvorem ve víku dolijeme vodu a vlažný tuk, dosypeme mouku, sůl, prášek do pečiva |
3 | dáme předehřát troubu na 100°C |
4 | těsto je polotekuté a hodně vyšlehané, nalijeme do dortové formy, posypeme borůvkami. Pečeme 50min /180°C. Trouba se zahřívá ze 100°C na 180°C a ohřívá rovnoměrně těsto, které hodně vyběhne. |
5 | před vytažením z trouby zkontrolujte špejlí, zda se těsto nelepí, kdyžtak pár minut přidejte. Pokud používáte čerstvé borůvky pečte 40 min, pokud mražené, pečte 50 min. |
6 | vydržte a nechte úplně vychladnout, piškotka je velmi křehká a mohla by se horká potrhat, pak jen překlopte na větší tác |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.