NEPEČENÝ GAŠTANOVÝ KRÉMEŠ ( VAR + COM )

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 9
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Ingredience

sušienky 250 g
gaštanové pyré 500 g
rum 3 lžíce
maslo 250 g
vanilkový puding 1 balícek
mlieko 4 dl
práškový cukor 100 g
smotana na šľahanie 5 dl
vanilkový cukor 2 balícek
stužovač šľahačky 1 balícek
NEPEČENÝ GAŠTANOVÝ KRÉMEŠ ( VAR + COM )
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 9
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 ...na úvod : K času prípravy treba pripočítať aj čas tuhnutia zákusku.Ja som mala v chladničke cca 4 hodiny a zákusok sa dal krásne krájať.
2 Do nerezovej nádoby Varmixu dáme sušienky.Nastavíme čas 15 sekúnd,speed 9.Pomleté sušienky prelejeme do misky.
3 Do nádoby Varmixu dáme gaštanové pyré,50 gramov zmäknutého masla,pridáme rum.Nastavíme čas 1 minúta,speed 9.Cca po 15 sekundách cez otvor pridávame lyžicou pomleté sušienky.Po ukončení času nádobu otvoríme,premiešame silikónovou stierkou ( boky nádob ) a zvolíme čas 30 sekúnd,speed 9.
4 Do nádoby s troška vyšším okrajom ( alebo pečiaci plech ) o rozmeroch cca 25 x 35 cm dáme alobal a presypeme z nádoby Varmixu gaštanovú hmotu.Prstami zatlačíme na dno plechu ( nádoby ).Dáme do chladničky stuhnúť ( stačí ten čas kým si pripravíme krém ).
5 Do nádoby Combivaru dáme mlieko a pudingový prášok.Zvolíme program multicook,1 minúta,100°C.Uvaríme hustý puding.Necháme troška vychladnúť.
6 Do nerezovej nádoby Varmixu dáme 200 gramov zmäknutého masla,pridáme práškový cukor.Nastavíme čas 3 minúty,speed 5.Cca po pol minúte začneme cez horný otvor pridávať uvarený puding.Necháme vymiešať hladkú hmotu ( ja som maslo nemala zmäknuté,preto som nastavila čas 3 minúty...ak máte maslo zmäknuté,stačí menej času ).
7 Hotový pudingový krém navrstvíme na gaštanovú masu a vrátime do chladničky stuhnúť.
8 Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom šľahačky a vanilkovým cukrom.Navrstvíme na pudingový krém a vrátime do chladničky kým nám celý zákusok stuhne ( ja som krájala cca po 4 hodinách ).Krém bol po tomto čase stuhnutý,zákusok sa dal pekne krájať.Ozdobíte podľa fantázie.Dobrú chuť.
9 ...a na záver : Alobal do nádoby som dala tak,aby mi " vytŕčal " všade taký kúsok,aby som ho vedela chytiť a zákusok vedela nadvihnúť a preložiť ( takto som ho nemusela dávať " vyšmyknúť sa " z nádoby ).Z nádoby som vyberala keď som mala stuhnutý pudingový krém.Šľahačku som dávala na zákusok už keď bol mimo nádoby.Šľahačka bola hustá,nestekala po bokoch,dala sa pekne natierať.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...