NEPEČENÝ GAŠTANOVÝ KRÉMEŠ ( VAR + COM )
Ingredience
sušienky | 250 g |
gaštanové pyré | 500 g |
rum | 3 lžíce |
maslo | 250 g |
vanilkový puding | 1 balícek |
mlieko | 4 dl |
práškový cukor | 100 g |
smotana na šľahanie | 5 dl |
vanilkový cukor | 2 balícek |
stužovač šľahačky | 1 balícek |
Postup přípravy
1 | ...na úvod : K času prípravy treba pripočítať aj čas tuhnutia zákusku.Ja som mala v chladničke cca 4 hodiny a zákusok sa dal krásne krájať. |
---|---|
2 | Do nerezovej nádoby Varmixu dáme sušienky.Nastavíme čas 15 sekúnd,speed 9.Pomleté sušienky prelejeme do misky. |
3 | Do nádoby Varmixu dáme gaštanové pyré,50 gramov zmäknutého masla,pridáme rum.Nastavíme čas 1 minúta,speed 9.Cca po 15 sekundách cez otvor pridávame lyžicou pomleté sušienky.Po ukončení času nádobu otvoríme,premiešame silikónovou stierkou ( boky nádob ) a zvolíme čas 30 sekúnd,speed 9. |
4 | Do nádoby s troška vyšším okrajom ( alebo pečiaci plech ) o rozmeroch cca 25 x 35 cm dáme alobal a presypeme z nádoby Varmixu gaštanovú hmotu.Prstami zatlačíme na dno plechu ( nádoby ).Dáme do chladničky stuhnúť ( stačí ten čas kým si pripravíme krém ). |
5 | Do nádoby Combivaru dáme mlieko a pudingový prášok.Zvolíme program multicook,1 minúta,100°C.Uvaríme hustý puding.Necháme troška vychladnúť. |
6 | Do nerezovej nádoby Varmixu dáme 200 gramov zmäknutého masla,pridáme práškový cukor.Nastavíme čas 3 minúty,speed 5.Cca po pol minúte začneme cez horný otvor pridávať uvarený puding.Necháme vymiešať hladkú hmotu ( ja som maslo nemala zmäknuté,preto som nastavila čas 3 minúty...ak máte maslo zmäknuté,stačí menej času ). |
7 | Hotový pudingový krém navrstvíme na gaštanovú masu a vrátime do chladničky stuhnúť. |
8 | Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom šľahačky a vanilkovým cukrom.Navrstvíme na pudingový krém a vrátime do chladničky kým nám celý zákusok stuhne ( ja som krájala cca po 4 hodinách ).Krém bol po tomto čase stuhnutý,zákusok sa dal pekne krájať.Ozdobíte podľa fantázie.Dobrú chuť. |
9 | ...a na záver : Alobal do nádoby som dala tak,aby mi " vytŕčal " všade taký kúsok,aby som ho vedela chytiť a zákusok vedela nadvihnúť a preložiť ( takto som ho nemusela dávať " vyšmyknúť sa " z nádoby ).Z nádoby som vyberala keď som mala stuhnutý pudingový krém.Šľahačku som dávala na zákusok už keď bol mimo nádoby.Šľahačka bola hustá,nestekala po bokoch,dala sa pekne natierať. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.