Kurací perkelt
Ingredience
kura | 1,5 kg |
cibuľa | 1 ks |
bravčová masť | 2 lžíce |
mletá červená paprika | 3 lžicka |
soľ | 2 lžicka |
mleté biele korenie | 1 lžicka |
šľahačková smotana | 1 kelímek |
hladká múka | 3 lžíce |
Postup přípravy
1 | Kura si naporcujeme, cibuľu nadrobno nakrájame. |
---|---|
2 | Hrniec nastavíme na FRY 170°, čas 10 minút, Necháme rozpustiť masť a usmažíme na nej cibuľu. Vložíme mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Pridáme mletú červenú papriku (kto má rád pikantné, môže dať aj pálivú), soľ, korenie a zalejeme vodou (treba hneď, aby paprika nezhorkla). |
3 | Nastavíme program STEW na 30 minút a necháme mäso dusiť. Medzitým si pripravíme zátrepku - do šľahačkovej smotany dáme hladkú múku a dohladka ju rozhabarkujeme. |
4 | Hrniec opäť nastavíme na FRY 170°, čas 10 minút. Vyberieme mäso na tanier a do šťavy nalejeme zátrepku (ak nie je hladká, lejeme cez sitko, aby neboli hrudky). Necháme poriadne prevariť a mäso vrátime do omáčky. Podávame s domácimi haluškami alebo s cestovinami. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.