Kurací perkelt

(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 5
kuchař: Virágová Miroslava
Jazyk receptu:

Ingredience

kura 1,5 kg
cibuľa 1 ks
bravčová masť 2 lžíce
mletá červená paprika 3 lžicka
soľ 2 lžicka
mleté biele korenie 1 lžicka
šľahačková smotana 1 kelímek
hladká múka 3 lžíce
Kurací perkelt
(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 5
kuchař: Virágová Miroslava
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Kura si naporcujeme, cibuľu nadrobno nakrájame.
2 Hrniec nastavíme na FRY 170°, čas 10 minút, Necháme rozpustiť masť a usmažíme na nej cibuľu. Vložíme mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Pridáme mletú červenú papriku (kto má rád pikantné, môže dať aj pálivú), soľ, korenie a zalejeme vodou (treba hneď, aby paprika nezhorkla).
3 Nastavíme program STEW na 30 minút a necháme mäso dusiť. Medzitým si pripravíme zátrepku - do šľahačkovej smotany dáme hladkú múku a dohladka ju rozhabarkujeme.
4 Hrniec opäť nastavíme na FRY 170°, čas 10 minút. Vyberieme mäso na tanier a do šťavy nalejeme zátrepku (ak nie je hladká, lejeme cez sitko, aby neboli hrudky). Necháme poriadne prevariť a mäso vrátime do omáčky. Podávame s domácimi haluškami alebo s cestovinami.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...