čokoládové müsli
Ingredience
ovesné vločky | 200 g |
burisony neochucené | 40 g |
čokoláda mléčná | 150 g |
datle bez pecky | 5 ks |
slunečnicové semínko | 100 g |
ořechy vlašské nebo lískové | 80 g |
brusinky sušené | 2 lžíce |
rozinky | 4 lžíce |
kakao | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | ořechy a slunečnici jen rychle sekneme TURBO na menší kousky |
---|---|
2 | vsypeme ovesné vločky a vše opražíme 10 min/110°C/R1. Vločky opražením získají jinou chut - oříškovou, slunečnice a ořechy pustí trochu oleje. |
3 | Dále už bez ohřevu!!!!....přidáme burisony, kakao, nalámanou čokoládu, na malé kousky datle (dáváme po kostičkách rády se slepují). V teplé hmotě se čokoláda rozpustí a obalí všechny ingredience. Mícháme cca 5min/R2, zkontrolujeme, případně stěrkou načechráme u nožů pokud by se tam udělala hustější hmota a burisony byly navrchu protože jsou lehké. Ochutnáme zda je pro nás dost sladké, případně přisladíme dle vlastní chuti a necháme ještě 2 min míchat/R2. |
4 | vysypeme na tác v nízké vrstvě a necháme vychladit, hmota je teplá a měkká, větší kousky rozdrobíme. Jakmile čokoláda vystydne, hmota mírně ztvrdne. |
5 | do studeného müsli, obaleného čokoládou už jen vsypeme sušené ovoce. To udělá barevnější a hezčí dojem. Při ukládání do uskladňovací zavírací misky větší kousky prsty rozdrobte. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.