Dýňový koláč

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 8
kuchař: Koželuhová Jitka
Jazyk receptu:

Ingredience

polohrubé mouky 160 g
sáčku prášku do pečiva 0,5 ks
cukru krupice 160 g
soli 1 špetka
zázvoru 0,5 lžicka
skořice 0,5 lžicka
mléka 2 lžíce
oleje 100 ml
vejce 2 ks
nastrouhané syrové dýně 500 g
vlašských ořechů 1 hrst
másla (na krém) 100 g
žervé nebo lučiny (na krém) 100 g
moučkového curku (na krém) 80 g
Dýňový koláč
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 8
kuchař: Koželuhová Jitka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 V míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Přidáme cukr, sůl, koření a promícháme. Přidáme vejce, mléko a olej, opět vše promícháme.
2 Do těsta vmícháme nastrouhanou dýni a nasekané vlašské ořechy. Nalijeme do nádoby a pečeme netlakově programem Cake 60 min při teplotě 130°C
3 Upečený koláč necháme vychladnout. Na vychladlý natřeme krém: třeme máslo, žervé a cukr až vznikne světlá pěna.
4 Necháme ztuhnout v lednici. Můžeme ještě dozdobit např. čokoládou a ořechy, fantazii se meze nekladou, ale není nutné.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...