Dýňový koláč
Ingredience
polohrubé mouky | 160 g |
sáčku prášku do pečiva | 0,5 ks |
cukru krupice | 160 g |
soli | 1 špetka |
zázvoru | 0,5 lžicka |
skořice | 0,5 lžicka |
mléka | 2 lžíce |
oleje | 100 ml |
vejce | 2 ks |
nastrouhané syrové dýně | 500 g |
vlašských ořechů | 1 hrst |
másla (na krém) | 100 g |
žervé nebo lučiny (na krém) | 100 g |
moučkového curku (na krém) | 80 g |
Postup přípravy
1 | V míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Přidáme cukr, sůl, koření a promícháme. Přidáme vejce, mléko a olej, opět vše promícháme. |
---|---|
2 | Do těsta vmícháme nastrouhanou dýni a nasekané vlašské ořechy. Nalijeme do nádoby a pečeme netlakově programem Cake 60 min při teplotě 130°C |
3 | Upečený koláč necháme vychladnout. Na vychladlý natřeme krém: třeme máslo, žervé a cukr až vznikne světlá pěna. |
4 | Necháme ztuhnout v lednici. Můžeme ještě dozdobit např. čokoládou a ořechy, fantazii se meze nekladou, ale není nutné. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.