Karfiolová polievka s lievankou
Ingredience
karfiolu | 300 g |
vývar | 1,5 l |
masť alebo olej | 2 lžíce |
hladká múka | 2 lžíce |
vajce | 1 ks |
krupica alebo hrubá múka | 3 lžíce |
soľ, petržlenová vňať | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, zalejeme vývarom a varíme programom Soup 3 minúty. |
---|---|
2 | Pripravíme si zásmažku z masti, hladkej múky a trochu vody. |
3 | Vajce zmiešame s krupicou a cez obrátenú haluškáreň zavaríme do polievky, ktorú varíme programom Multicook na 110 °C, pridáme zásmažku a povaríme aspoň 3-4 minúty. |
4 | Polievku dochutíme soľou, pridáme nasekanú petržlenovú vňať. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.