Nepoctivá zeleninová polévka
Ingredience
CEMR (celer-mrkev-petržel v poměru 1:2:1) | 3 lžíce |
fazolky, nejlépe mražené | 2 lžíce |
mladá cibulová nať | 1 lžíce |
pórek nakrájený na kolečka | 1 lžíce |
masový bujon (MASOX) | 1 kostka |
sůl | 1 lžicka |
polévkové těstoviny | 1 hrst |
tekuté polévkové koření nebo vegeta | 0,5 lžicka |
růžičková kapusta | 100 g |
voda (pokud dáte horkou, urychlíte vaření) | 1 l |
česnek | 1 stroužek |
Postup přípravy
1 | Do nádoby dáte zeleninu...bud již připravenou CEMR nebo namixujete kořenovou zeleninu čerstvou, pórek, cibulovou nať, bujon, sůl, zalijete vodou (třeba již horkou z rychlovarné konvice) |
---|---|
2 | Do košíčku dáme polévkové těstoviny, ale může to být třeba i zbytek vrtulek či mušliček z předešlého dne, kdo chce přidá 1 stroužek česneku, který se pak vyhodí, na parní síto dáme nakrájené kapustičky a fazolky ( ty by nám nože rozsekaly) |
3 | Vaříme 15min R1/110°C, sundáme síto, těstoviny z košíčku nasypeme do talířů a z nádoby přímo polévku servírujeme. Dospělým dochutíme, dosolíme. Ozdobíme kapustičkami a přidáme fazolky. |
4 | Polévka je bezpracná, rychlá, hodně zasytí i když je z kupovaných "nepoctivých" ingrediencí. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.