Nepoctivá zeleninová polévka

(2 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 4
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

CEMR (celer-mrkev-petržel v poměru 1:2:1) 3 lžíce
fazolky, nejlépe mražené 2 lžíce
mladá cibulová nať 1 lžíce
pórek nakrájený na kolečka 1 lžíce
masový bujon (MASOX) 1 kostka
sůl 1 lžicka
polévkové těstoviny 1 hrst
tekuté polévkové koření nebo vegeta 0,5 lžicka
růžičková kapusta 100 g
voda (pokud dáte horkou, urychlíte vaření) 1 l
česnek 1 stroužek
Nepoctivá zeleninová polévka
(2 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 4
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby dáte zeleninu...bud již připravenou CEMR nebo namixujete kořenovou zeleninu čerstvou, pórek, cibulovou nať, bujon, sůl, zalijete vodou (třeba již horkou z rychlovarné konvice)
2 Do košíčku dáme polévkové těstoviny, ale může to být třeba i zbytek vrtulek či mušliček z předešlého dne, kdo chce přidá 1 stroužek česneku, který se pak vyhodí, na parní síto dáme nakrájené kapustičky a fazolky ( ty by nám nože rozsekaly)
3 Vaříme 15min R1/110°C, sundáme síto, těstoviny z košíčku nasypeme do talířů a z nádoby přímo polévku servírujeme. Dospělým dochutíme, dosolíme. Ozdobíme kapustičkami a přidáme fazolky.
4 Polévka je bezpracná, rychlá, hodně zasytí i když je z kupovaných "nepoctivých" ingrediencí.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...