CEMR (celer, mrkev,petržel) - zeleninový základ

(2 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 9
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

mrkev 1 kg
celer 0,5 kg
kořenová petržel nebo pastinák 0,5 kg
sůl 1 lžicka
CEMR (celer, mrkev,petržel) - zeleninový základ
(2 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 9
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Zeleninu očistíme, pokud je opravdu krásná a čerstvá, nemusíme ani škrábat jen důkladně omyjeme, nikdo to nepozná
2 Nakrájíme na větší kousky (viz foto), CEMR promícháme, dáme do nádoby Varmixu, přidáme sůl, mixujeme max 10 vteřin R7, zkontrolujeme otvorem velikost kousků a případně přidáme ještě chvilku. Vždy dáme max. půl nádoby, malé množství by nám zůstalo na stěnách, úplně plná nádoba by přetížila motor. Pokud dáte do Varmixu moc velké kusy, musí se mixovat déle a místo drti máte pastu.
3 Přímo z nádoby sypejte do do mrazících pytlíků, dávejte málo a uplácejte na cca 0,5cm placičku poté uzavřete. Zhutněním vyženete vzduch, takže Vám nebude zelenina oxidovat a hnědnout, slabá vrstva jde velmi lehce odlomit v požadovaném množství do polévky. Můžete též použít vzduchocuc a DEDRA sáčky, počítejte že pak budou oranžově zabarvené.
4 CEMR ja základem pro různé vývarové polévky, čočkovou, brokolicovou, kapustovou, bramboračku, svíčkovou, a jiné. Výhodou je, že malé kousky většinou nevadí dětem, které odmítají jíst zeleninu. Pomáhají též miminkům naučit se jíst stravu s drobnými kousky.
5 Nemá cenu dělat maxi zásoby pokud zeleninu kupujete, těm co zahradničí však ulehčí skladování úrody. Naplánujte si po zpracování zeleniny hned nějakou zeleninovou polévku, nemusíte tak Varmix ani mýt, a hned vaříte dál.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...