Šlehačkovo-maková kombivarka
Ingredience
šlehačky 31% | 200 ml |
cukru krystal | 100 g |
vanilkový cukr | 1 ks |
vejce | 2 ks |
polohrubé mouky | 90 g |
mletého máku | 90 g |
prášek do pečiva | 1 ks |
skořice | 1 lžicka |
Postup přípravy
1 | Smetanu ušleháme tak na půl a přišleháme cukry. Nemusí být úplně tuhá a postupně přišleháme vejce. /u planetaria jsem použila šlehací metlu na nejvyšší stupeň/ |
---|---|
2 | Přimícháme ostatní suroviny (mák, skořice, mouka s práškem do pečiva). /u planetaria jsem použila míchací metlu/ |
3 | Nalijeme do nádoby a pečeme netlakově programem Cake 35 min. při teplotě 130 °C. |
4 | Po vychladnutí potřeme citronovou polevou. Poleva: 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce vody a postupně zašleháme 100 g moučkového cukru. Nakonec můžeme ozdobit čokoládou. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.