Šlehačkovo-maková kombivarka

(1 hodnocení)
čas přípravy: 45 min
počet porcí: 8
kuchař: Koželuhová Jitka
Jazyk receptu:

Ingredience

šlehačky 31% 200 ml
cukru krystal 100 g
vanilkový cukr 1 ks
vejce 2 ks
polohrubé mouky 90 g
mletého máku 90 g
prášek do pečiva 1 ks
skořice 1 lžicka
Šlehačkovo-maková kombivarka
(1 hodnocení)
čas přípravy: 45 min
počet porcí: 8
kuchař: Koželuhová Jitka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Smetanu ušleháme tak na půl a přišleháme cukry. Nemusí být úplně tuhá a postupně přišleháme vejce. /u planetaria jsem použila šlehací metlu na nejvyšší stupeň/
2 Přimícháme ostatní suroviny (mák, skořice, mouka s práškem do pečiva). /u planetaria jsem použila míchací metlu/
3 Nalijeme do nádoby a pečeme netlakově programem Cake 35 min. při teplotě 130 °C.
4 Po vychladnutí potřeme citronovou polevou. Poleva: 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce vody a postupně zašleháme 100 g moučkového cukru. Nakonec můžeme ozdobit čokoládou.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...