Zeleninová polévka s noky.
Ingredience
vody | 3 l |
zmražené zeleniny | 1 balícek |
brambor | 5 ks |
česneku | 4 stroužek |
masox | 1 ks |
polévkových bylinek | 1 lžíce |
sůl, pepř | 1 špetka |
vejce | 2 ks |
polohrubá mouka | 1 hrst |
Postup přípravy
1 | Do Combivaru nalejeme vodu, do ní přidáme zeleninu, brambory nakrájené na kostky, masox, česnek nakrájený na plátky, polévkové bylinky, sůl, pepř. Přístroj zavřeme a zvolíme program CHEF na dobu 10minut, nezapomenout otočit ventilem na kolečko s tečkou uprostřed, jedná se o tlakové vaření. |
---|---|
2 | Než mám skončí program CHEF, tak si připravíme noky... Do misky rozbiji dvě vejce a přisypávám polohrubou mouku, kterou vpracovávám do vajec, až vám vznikne opravdu husté těsto, které jste schopní chytnou do ruky, bez lepení a pořádně propracovat do válečku.. Po ukončení předchozího programu odpustíme páru a Combivar otevřeme. |
3 | Nastavíme program multicook na dobu 10 minut na teplotu 105 stupňů a polévku zahustíme zásmažkou. Jakmile máme zahuštěno, začneme malou lžičkou odkrajovat těsta na noky a vkládáme do vařící polévky. Zahuštěnou polévku necháme dovařit do konce programu, aby se nám zavařili i noky. |
4 | Já osobně dělám tuto polévku hustější, i noky jsou dost syté, proto podáváme na večeři, lze podávat i jako polévku přesnídávkovou s pečivem :-) Dobrou chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.