Záhorácké závitky.
Ingredience
Vepřové kýty | 6 plátek |
Anglické slaniny | 0,3 kg |
Kysané zelí | 1 balícek |
cibule | 4 ks |
masox | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Plátky z vepřové kýty osolíme, opepříme, doprostřed plátku dáme anglickou slaninu a na ni poklademe kysané zelí. Plátky svineme a zavážeme nití, nebo spíchneme párátkem. Zavinuté závitky posypeme bylinkami na grilování, nebo grilovacím kořením, jak jste zvyklí. |
---|---|
2 | Combivar nastavíme na MULTICOOK 150 stupňů, doba 20 minut. Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme slaninu a necháme osmažit, až bude cibulka i slanina osmažena dozlatova, přidáváme jednotlivé závitky a necháme je na oleji zatáhnout, po zatáhnutí vyděláme z přístroje ven a přidáme další. |
3 | Až máme všechny závitky zatáhnuté, vložíme zpět do Combivaru, podlejeme půl litrem vody a přidáme kostku masoxu. Zapneme takový program STEW ( nezapomenout dát ventil na kolečko s tečkou ), program nastavíme na 30 minut. |
4 | Po uplynutí této doby je maso krásně měkké, vyjmeme z hrnce závitky, nastavíme Multicook na 10 minut při 105 stupních, a šťávu z hrnce zahustíme vodou s hladkou moukou a necháme provařit do uběhnutí času. Po provaření vložíme závitky zpět a můžeme servírovat. |
5 | Podáváme s brambory. Dobrou chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.