Domáca šunka
Ingredience
bravčové mäso (stehno, plece) | 1 kg |
rýchlo soľ | 10 g |
voda | 100 ml |
práškový cukor | 1 lžicka |
Postup přípravy
1 | Mäso pokrájame na menšie kúsky, nasolíme, pridáme 1 lyžičku práškového cukru a zalejem vodou riadne premiešame, necháme aspoň 24 hodín stáť v chladničke, niekoľkokrát premiešame. |
---|---|
2 | Zmes mäsa naplníme do sáčkov od tlačenky, tak aby nebol medzi mäsom vzduch. Uzavrieme a varíme programom Chef aspoň 30 min. |
3 | Po vyhladnutí pokrájame na tenké plátky. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.