Italský bylinkový chléb

(0 hodnocení)
čas přípravy: 80 min
počet porcí: 8
kuchař: Dušková Dagmar
Jazyk receptu:

Ingredience

hladká mouka 500 g
instantní droždí 12 g
cukr krystal 1 lžicka
sůl 1 lžicka
vlažná voda 350 ml
olivový olej 50 ml
rozmarýn 1 lžicka
hrubozrnná sůl 1 lžicka
Italský bylinkový chléb
(0 hodnocení)
čas přípravy: 80 min
počet porcí: 8
kuchař: Dušková Dagmar
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Z hladké mouky, droždí, cukru, soli, vody a olivového oleje vypracujeme těsto (planetárium, domácí pekárna, ruce...).
2 COMBIVAR zapneme na program MULTICOOK 30°C a necháme zahřát nádobu (cca 2-3 min). Mezitím vyklopíme těsto na pomoučenou pracovní desku, pomoučíme ho a popřekládáme (skládáme jako psaníčko několikrát dokola). Vytvarujeme bochánek.
3 Předehřátou nádobu COMBIVARu vymažeme olivovým olejem a vysypeme rozmarýnem. Vložímě těsto a necháme 10-15 min kynout. Těsto potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a hrubozrnnou solí.
4 Zapneme program CAKE 140°C / 40 min. Po upečení opatrně vyklopíme, otočíme a vrátíme zpátky (díky vymazání olejem to jde krásně). Zapneme program CAKE 140°C / 10 min.
5 Po ukončení programu vypneme COMBIVAR a necháme chléb volně vychladnout.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...