Koložvárska kapusta
Ingredience
kyslá kapusta | 1 kg |
ryža | 150 g |
mleté bravčové mäso | 500 g |
cibuľa | 1 ks |
domáca klobása | 150 g |
bravčová masť | 4 lžíce |
kyslá smotana | 300 ml |
smotana na šľahanie | 150 ml |
cesnak | 4 stroužek |
soľ, mletá rasca, sladká červená paprika, mleté čierne korenie | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Ryžu prepláchneme a uvaríme v Combivare program RICE 7 minút (doba varenia záleží od druhu ryže). |
---|---|
2 | Cibuľu nakrájame na drobno, do Combivar nádoby dáme 2 PL masti a cibuľu orestujeme program FRY asi 3 minúty 150 °C, pridáme mleté mäso, soľ, koreniny, prelisovaný cesnak, jemne podlejeme (máličko), Combivar tlakovo uzatvoríme a dusíme programom STEW 5 minút. |
3 | Do Combivar nádoby dáme 2 PL masti, pridáme prepláchnutú a nakrájanú kyslú kapustu, ak je veľmi suchá, podlejeme ju trochou vody, Combivar tlakovo uzatvoríme a dusíme ju programom STEW 10 minút. |
4 | Hlbší zapekací pekáč vymastíme tukom, uložíme do nej polovicu udusenej kapusty (bez šťavy), na kapustu dáme udusené mleté mäso, uvarenú ryžu, klobásku nakrájanú na tenké kolieska a na vrch dáme zvyšok udusenej kapusty. |
5 | V miske vymiešame kyslú smotanu so smotanou na šľahanie. Naplnený pekáč zalejeme vymiešanou smotanu, vrch môžeme posypať mletou červenou paprikou. |
6 | Pečieme vo vyhratej rúre na 180 °C asi 40 minút. |
7 | Podávame samostatne alebo aj s opečenými zemiakmi. Kto má rád pikantnejšie, môže použiť pikantnú klobásu. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.