Vepřová kýta na kmíně

(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 4
kuchař: Koželuhová Jitka
Jazyk receptu:

Ingredience

vepřové kýty 600 g
sádla 40 g
cibule 1 ks
hladké mouky 4 lžíce
soli 1 lžíce
kmínu a koření podle chuti 1 lžíce
másla 1 lžíce
Vepřová kýta na kmíně
(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 4
kuchař: Koželuhová Jitka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Rozpustíme sádlo a necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli programem Fry 130°C (asi 10 min.)
2 Na zpěněnou cibuli vložíme naklepané plátky vepřové kýty a po obou stranách opečeme, stále program Fry 130°C
3 Přidáme sůl, kmín (můžeme další koření podle chuti, já jsem dala ještě kari, pepř, masové koření, worchester), zalijeme trochou vody, promíchneme a hrnec tlakově uzavřeme, vaříme programem Stew 20 min.
4 Po ukončení programu vypustíme páru, měkké maso vyjmeme, přidáme lžíci másla, vodu a zahustíme hladkou moukou, popř. tmavou jížkou, program Multicook, teplota 100°C, čas podle potřeby. Podáváme s bramborovým knedlíkem (viz přílohy).
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...