FAZUĽOVÁ S ÚDENÝM KOLENOM

(0 hodnocení)
čas přípravy: 70 min
počet porcí: 6
kuchař: Szép Ladislav
Jazyk receptu:

Ingredience

fazuľa 500 g
údené koleno varené bez kosti 1 kg
klobása pikantná alebo štipľavá 0,5 ks
bobkový list 4 ks
gulášová kocka 2 ks
vegeta 2 lžicka
múka 2 lžíce
paprika mletá 1 lžíce
olej 6 lžíce
čierne korenie 1 špetka
cibuľa 1 ks
FAZUĽOVÁ S ÚDENÝM KOLENOM
(0 hodnocení)
čas přípravy: 70 min
počet porcí: 6
kuchař: Szép Ladislav
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby Combivaru dáme 3 lyžice oleja,nastavíme progrm fry,110°,10 minút.Pridáme nakrájanú cibuľu.Keď je cibuľa sklovitá,pridáme nakrájanú klobásu,premiešame,popečieme chvíľku,nakoniec pridáme nakrájané údené koleno.Všetko spolu chvíľu opečieme.
2 Zalejeme 1,5l vody,pridáme bobkový list,gulášovú kocku,okoreníme.Nastavíme program stew / mäso,pod tlakom,20 minút.Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť.
3 Combivar otvoríme,pridáme fazuľu,vegetu,vodu podľa potreby.Nastavíme program stew / zelenina,pod tlakom,30 minút.Medzitým si z múky,oleja a mletej papriky spravíme zápražku ( robila som na sporáku ).Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť.
4 Combivar otvoríme,ochutnáme,ak je potrebné okoreníme ( ja som nesolila,nakoľko údené koleno bolo dostatočne slané ).Pridáme zápražku.Zvolíme program multicook,10 minút,110°C.
5 Polievka je po dovarení hustá.Môžete pridať aj mrkvu ( my varíme podľa chuti,raz s mrkvou raz bez ).Podávam s cesnakovým lángošom. Dobrú chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...