FAZUĽOVÁ S ÚDENÝM KOLENOM
Ingredience
fazuľa | 500 g |
údené koleno varené bez kosti | 1 kg |
klobása pikantná alebo štipľavá | 0,5 ks |
bobkový list | 4 ks |
gulášová kocka | 2 ks |
vegeta | 2 lžicka |
múka | 2 lžíce |
paprika mletá | 1 lžíce |
olej | 6 lžíce |
čierne korenie | 1 špetka |
cibuľa | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Do nádoby Combivaru dáme 3 lyžice oleja,nastavíme progrm fry,110°,10 minút.Pridáme nakrájanú cibuľu.Keď je cibuľa sklovitá,pridáme nakrájanú klobásu,premiešame,popečieme chvíľku,nakoniec pridáme nakrájané údené koleno.Všetko spolu chvíľu opečieme. |
---|---|
2 | Zalejeme 1,5l vody,pridáme bobkový list,gulášovú kocku,okoreníme.Nastavíme program stew / mäso,pod tlakom,20 minút.Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť. |
3 | Combivar otvoríme,pridáme fazuľu,vegetu,vodu podľa potreby.Nastavíme program stew / zelenina,pod tlakom,30 minút.Medzitým si z múky,oleja a mletej papriky spravíme zápražku ( robila som na sporáku ).Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť. |
4 | Combivar otvoríme,ochutnáme,ak je potrebné okoreníme ( ja som nesolila,nakoľko údené koleno bolo dostatočne slané ).Pridáme zápražku.Zvolíme program multicook,10 minút,110°C. |
5 | Polievka je po dovarení hustá.Môžete pridať aj mrkvu ( my varíme podľa chuti,raz s mrkvou raz bez ).Podávam s cesnakovým lángošom. Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.