Zemiaková polievka s mäsovými guľkami

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

zemiaky nakrájané na kocky 500 g
mrkva 1 ks
cibuľa 1 ks
nakrájaný pór 500 g
mäsový vývar 2 l
soľ, mletá rasca, majoránka, mleté čierne korenie 1 špetka
mleté bravčové mäso 300 g
muškátový orech, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie 1 špetka
Zemiaková polievka s mäsovými guľkami
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Nakrájanú cibuľu a pór smažíme programom Fry 3 minúty 150 °C, pridáme nakrájané zemiaky, mrkvu a vývar a varíme tlakovým programom Soup 7 minút.
2 Pripravíme si mäsové guľlky - mleté mäso vymiešame s 1 vajíčkom, nakrájanou cibuľkou, soľou, strúhankou, muškátovým orechom, mletým čiernym korením. Z masy tvarujeme guľky vo veľkosti orecha. Aby sa nerozpadávali, jemne ich obalíme v detskej krupici.
3 Pripravené mäsové guľky vložíme do polievky a varíme programom Multicook 4 minúty 110 °C, keď vyplávajú na povrch, sú uvarené. Polievku dochutíme podľa potreby, pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...