Zemiaková polievka s mäsovými guľkami
Ingredience
zemiaky nakrájané na kocky | 500 g |
mrkva | 1 ks |
cibuľa | 1 ks |
nakrájaný pór | 500 g |
mäsový vývar | 2 l |
soľ, mletá rasca, majoránka, mleté čierne korenie | 1 špetka |
mleté bravčové mäso | 300 g |
muškátový orech, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Nakrájanú cibuľu a pór smažíme programom Fry 3 minúty 150 °C, pridáme nakrájané zemiaky, mrkvu a vývar a varíme tlakovým programom Soup 7 minút. |
---|---|
2 | Pripravíme si mäsové guľlky - mleté mäso vymiešame s 1 vajíčkom, nakrájanou cibuľkou, soľou, strúhankou, muškátovým orechom, mletým čiernym korením. Z masy tvarujeme guľky vo veľkosti orecha. Aby sa nerozpadávali, jemne ich obalíme v detskej krupici. |
3 | Pripravené mäsové guľky vložíme do polievky a varíme programom Multicook 4 minúty 110 °C, keď vyplávajú na povrch, sú uvarené. Polievku dochutíme podľa potreby, pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.