Jíšková polévka s dýní a kapustičkami
Ingredience
máslo | 100 g |
hrubá mouka pšeničná | 3 lžíce |
sůl | 1 špetka |
dýně muškátová nebo hokaido (ze nahradit mrkví) | 100 g |
česnek | 1 stroužek |
pepř (přiměřeně!) | 1 špetka |
bujon masox | 0,5 kostka |
růžičková kapusta - kuličky | 150 g |
balkánský sýr | 50 g |
horká voda přímo z rv.konvice | 700 ml |
Postup přípravy
1 | nahřejeme Varmix bez surovin R1 / 1 min / 100°C |
---|---|
2 | vypneme, přidáme máslo a počkáme až se skoro rozpustí, přidáme hrubou mouku, zapneme R4 / 100°C / 15min. Udělá se světlá jíška, měla by být tekutá a noži se rozmetat na stěny, tím se rychle prosmaží. |
3 | V cca 4 minutě, když nám začne jíška pěnit a zlátnout, přidáme nastrouhanou dýni, pepř, bujon, česnek přímo dírkou, pak vlijeme vroucí vodu, a necháme prošlehat a provařit. V hrnci mimo povaříme v osolené vodě očištěné kapustičky cca 5min - dokřupava, vodu vylijeme (nadýmá). |
4 | Snížíme rychlost na R1, vypneme vaření a vlijeme za chodu dírkou rozšlehané vejce, cca 2 min ještě necháme míchat, varmix už nevaří, polévka však ještě chvíli klokotá a to stačí. Přelijeme do servírovací mísy nebo hned lijeme do talířů (pokud necháme ve Varmixu, mohla by se nám bez míchání napéct na horkou stěnu) |
5 | V polévce jsou malé kousky dýně (mrkve), drobné nitky vajíčka, jinak je jemná krémová. Přidáme půlky křupavých kapustiček a plátek balkánského sýra na ozdobu. Ti co nehlídají kalorie můžou zjemnit trochou smetany, ale není třeba, díky máslu je polévka hodně vydatná |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.