Kotlíkový NEOguláš pomalený (prg. SLOW COOK HIGHT)
Ingredience
hovězí maso (nejlepší je kližka) | 1 kg |
vepřové sádlo | 50 g |
uzená slanina | 50 g |
cibule | 4 ks |
paprika | 2 ks |
rajče | 2 ks |
mletá paprika sladká | 1 lžíce |
česnek | 5 stroužek |
brambory větší | 4 ks |
sůl | 1 lžicka |
mletý černý pepř | 1 špetka |
voda | 2 l |
Postup přípravy
1 | Do kotlíku vložíme sádlo a na drobno nakrájenou slaninu a programem DEEP FRY nastaveným na 185°C rozškvaříme. Přidáme pokrájenou cibuli a pokračujeme až do zrůžovění cibule. |
---|---|
2 | Přidáme maso nakrájené na kostky a necháme zatáhnout. Zasypeme mletou paprikou, pepřem, osolíme a podlejeme vodou. Nastavíme program SLOW COOK HIGHT s časem 3 hodiny a COMBIVAR zavřeme. |
3 | Když je maso poloměkké, přidáme na kostičky nakrájené brambory, papriku a rajčata nakrájené na kousky, 2 stroužky prolisovaného česneku a 3 stroužky celého česneku. |
4 | Brambory po rozvaření guláš správně zahustí, takže není potřeba zahušťovat moukou. Podáváme s chlebem a sklenicí studeného piva :-). |