Hovězí guláš - tlakově (prg. STEW)
Ingredience
hovězí maso | 1 kg |
cibule | 3 ks |
olej | 100 ml |
sůl | 1 lžicka |
sladká paprika | 1 lžicka |
gulášové koření | 1 lžicka |
pepř | 1 špetka |
pálivá paprika | 1 špetka |
voda | 1 l |
hladká mouka | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Nastavíme program DEEP FRY na 185°C a na rozpáleném oleji osmažíme cibuli. |
---|---|
2 | Hovězí maso nakrájené na kostky a vložíme na osmaženou cibuli. Maso osmažíme, aby s zatáhlo, zalijeme vodou, přidáme sůl a koření. Nastavíme tlakový program STEW na 40 minut. |
3 | Po ukončení programu, který nám oznámí hlasový asistent, otevřeme COMBIVAR NEO a nastavíme program SIMMER, přivedeme k varu a záklechtou (mouka rozmíchaná ve vodě) zahustíme. |
4 | Podáváme s knedlíkem nebo chlebem. Před podáváním můžeme ozdobit cibulí, sýrem nebo paprikou. |