DVOJFAREBNÝ KOLÁČ
Ingredience
hladká múka | 375 g |
hera | 300 g |
kryštálový cukor | 275 g |
vajcia | 5 ks |
vanilkový cukor | 1 balícek |
kypriaci prášok do pečiva | 1 balícek |
rum | 1 lžíce |
soľ | 1 špetka |
mlieko | 8 lžíce |
kryštálový cukor | 1 lžíce |
kakao ( nie cukrované ) | 3 lžíce |
Postup přípravy
1 | Heru vymiešame s vanilkovým cukrom a s 275g kryštálového cukru.Pridáme rum a vajíčka po jednom,po každom pridanom vajíčku premiešame.Vmiešajte 4 lyžice mlieka.Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli.Všetko spolu dobre vymiešame do hladkej hmoty. |
---|---|
2 | Cesto rozdelíme na 2 časti,polovicu preložíme do druhej misky.Jedno cesto ostane biele.Zmiešame si kakao a lyžicu kryštálového cukru v 4 lyžiciach mlieka a pridáme do jednej polovice cesta.Dobre premiešame. |
3 | Máme dve misky,jedno s bielym a jedno s kakaovým cestom.A teraz sa troška pohráme.Do nádoby Combivaru dáme do stredu jednu lyžicu bieleho cesta,na ňu lyžicu kakaového cesta...a takto pokračujeme...jedna lyžica bieleho,jedna lyžica kakaového cesta.Dávajte vždy do stredu,na seba.Troška musíme byť trpezlivý,kým sa cesto pod tlakom rozprestrie samé,netlačme na to lyžicou.Ak by sa zdalo čakanie pridlhé,viete urýchliť,ak nádobu trocha pobúchate na dne rukou,nie na jednom mieste ale dokola. |
4 | Nastavíme si program cake,70 minút,130°C. Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.