Karamelové salko
Ingredience
cukru písek | 200 g |
mléka | 600 ml |
másla-nemusí být | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Combivar -program FRY,čas 10 minut,teplota 160 stupňů nasypeme cukr a necháme zkaramalizovat za neustálého míchání |
---|---|
2 | Program Multicook ,teplota 130stupňů ,čas 25 minut-přidáme mléko,máslo, mícháme do rozvaření karamelu, pokud hmota hodně pění ubereme teplotu cca na 110 st. |
3 | Za občasného promíchání svaříme mléko do táhlé konzistence zhruba na polovinu objemu ,po zchladnutí ještě zhoustne. |
4 | Pokud začneme bodem 2 a cukr nasypeme přímo do mléka ,máme klasika salko,přidáním 1-2 lžic kakaa čokoládové salko |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.