Karamelové salko

(1 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 1
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Ingredience

cukru písek 200 g
mléka 600 ml
másla-nemusí být 2 lžíce
Karamelové salko
(1 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 1
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Combivar -program FRY,čas 10 minut,teplota 160 stupňů nasypeme cukr a necháme zkaramalizovat za neustálého míchání
2 Program Multicook ,teplota 130stupňů ,čas 25 minut-přidáme mléko,máslo, mícháme do rozvaření karamelu, pokud hmota hodně pění ubereme teplotu cca na 110 st.
3 Za občasného promíchání svaříme mléko do táhlé konzistence zhruba na polovinu objemu ,po zchladnutí ještě zhoustne.
4 Pokud začneme bodem 2 a cukr nasypeme přímo do mléka ,máme klasika salko,přidáním 1-2 lžic kakaa čokoládové salko
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...