Svíčková polévka

(2 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 3
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

mrkev 200 g
celer 50 g
kořenová petržel nebo pastinák 50 g
brambora 50 g
voda 300 ml
pepř (decentně) 1 špetka
mleté nové koření 1 špetka
bujon MASOX 0,5 kostka
zakysaná smetana 200 g
sladká smetana 12% 200 g
sůl 1 lžicka
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
Svíčková polévka
(2 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 3
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Očištěnou mrkev, celer, petržel, brambor nadrtíme R5 / 10sec a pak R 8 / 10sec.
2 Přidáme bujon, pepř, sůl, nové koření, horkou vodu, vaříme R3 / 100°C / 10min, nadrcená směs změkne.
3 Sundáme nádobu, dáme mimo, přilijeme 12%smetanu a polovinu zakysané smetany, necháme odpočinout stejně jako "svíčkovou" cca 20min, protože dohladka horkou polévku nerozmixujeme.
4 Mixujeme R8 pak R9 / 20sec dohladka.
5 Rychle provaříme R3 / 100°C / 8min, hned přidáme lžíci mouky dírkou ve víku do točící se polévky. Polévka zhoustne, hned po uvaření přelijeme do servírovací nádoby nebo do talířů, aby se hustá polévka nepřipálila v horké nádobě. Dozdobíme zbytkem zakysané smetany a třeba dýňovými semínky nebo smaženými kuličkami
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...