Svíčková polévka
Ingredience
mrkev | 200 g |
celer | 50 g |
kořenová petržel nebo pastinák | 50 g |
brambora | 50 g |
voda | 300 ml |
pepř (decentně) | 1 špetka |
mleté nové koření | 1 špetka |
bujon MASOX | 0,5 kostka |
zakysaná smetana | 200 g |
sladká smetana 12% | 200 g |
sůl | 1 lžicka |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Očištěnou mrkev, celer, petržel, brambor nadrtíme R5 / 10sec a pak R 8 / 10sec. |
---|---|
2 | Přidáme bujon, pepř, sůl, nové koření, horkou vodu, vaříme R3 / 100°C / 10min, nadrcená směs změkne. |
3 | Sundáme nádobu, dáme mimo, přilijeme 12%smetanu a polovinu zakysané smetany, necháme odpočinout stejně jako "svíčkovou" cca 20min, protože dohladka horkou polévku nerozmixujeme. |
4 | Mixujeme R8 pak R9 / 20sec dohladka. |
5 | Rychle provaříme R3 / 100°C / 8min, hned přidáme lžíci mouky dírkou ve víku do točící se polévky. Polévka zhoustne, hned po uvaření přelijeme do servírovací nádoby nebo do talířů, aby se hustá polévka nepřipálila v horké nádobě. Dozdobíme zbytkem zakysané smetany a třeba dýňovými semínky nebo smaženými kuličkami |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.