Kuřecí maso s cibulí, česnekem a horčicí
Ingredience
kuřecího masa | 500 g |
česneku | 4 stroužek |
dijonské (nebo jiné pikantní) hořčice | 2 lžíce |
cibule | 2 ks |
oleje | 3 lžíce |
bujónu | 1 kostka |
vody | 0,5 l |
soli, | 1 špetka |
pepře | 1 špetka |
kmínu | 1 špetka |
hladká mouka na zahuštení | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Na rozpáleném oleji osmažte cibuli nakrájenou na mesícky a na plátky nakrájený cesnek 5 min. Pridejte na kosticky nakrájené kurecí maso a restujte dalších 5 min. |
---|---|
2 | Pridejte bujón, horcici, kmín, pepr, sul, zapnete program STEW na 15 min, tlacítkem PRODUCT SELECTION vyberte drubež a hrnec tlakove uzavrete. |
3 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
4 | Šťávu ponechte přírodní nebo trošku zahustěte. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře). |
5 | Podávejte s rýží, těstovinami nebo bramborovými noky. |