Kuřecí maso s cibulí, česnekem a horčicí

(3 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

kuřecího masa 500 g
česneku 4 stroužek
dijonské (nebo jiné pikantní) hořčice 2 lžíce
cibule 2 ks
oleje 3 lžíce
bujónu 1 kostka
vody 0,5 l
soli, 1 špetka
pepře 1 špetka
kmínu 1 špetka
hladká mouka na zahuštení 1 lžíce
Kuřecí maso s cibulí, česnekem a horčicí
(3 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Na rozpáleném oleji osmažte cibuli nakrájenou na mesícky a na plátky nakrájený cesnek 5 min. Pridejte na kosticky nakrájené kurecí maso a restujte dalších 5 min.
2 Pridejte bujón, horcici, kmín, pepr, sul, zapnete program STEW na 15 min, tlacítkem PRODUCT SELECTION vyberte drubež a hrnec tlakove uzavrete.
3 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
4 Šťávu ponechte přírodní nebo trošku zahustěte. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
5 Podávejte s rýží, těstovinami nebo bramborovými noky.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...