Šošovicová krémová
Ingredience
šošovica | 2 hrnek |
cibuľa | 1 ks |
olej | 2 lžíce |
maslo | 2 lžíce |
detská krupica | 2 lžíce |
mrkva | 2 ks |
rasca | 1 lžicka |
vývar | 1 l |
voda | 1 l |
párky | 4 ks |
soľ | 1 lžíce |
petržlenová vňať | 1 svazek |
strúhaný tvrdý syr | 100 g |
Postup přípravy
1 | Šošovicu premyť a nechať odpočívať vo vode. |
---|---|
2 | Na drobno nakrájanú cibuľu dať do nádoby s olejom a opražiť na programe Fry 3min./120st. kontrolovať, aby sa nespálila, potom pridať maslo, čerstvo drvenú rascu, detskú krupicu a nakrájanú mrkvu a nechať na programe Fry ďalšie 3min./120st. |
3 | Zaliať zohriatou vodou a vývarom, vysypať do nádoby šošovicu, pridať nakrájanú alebo zamrazenú petržlenovú vňať, narezané párky, osoliť. Nastaviť si program Soup 7min., označiť surovinu "zelenina", vrchný ventil do polohy "uzavreté". Teplota sa nenastavuje, program je tlakový. |
4 | Po ukonční programu počkať, kým sa prístroj odtlakuje sám, alebo pomaly vypustiť paru. |
5 | Pred podávaním nasypať do každej porcie na miske, alebo tanieri strúhaný syr. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.