Sacher torta
Ingredience
maslo | 130 g |
hnedý cukor | 220 g |
vajce | 6 ks |
čokoláda na varenie | 130 g |
hladkej (špaldovej) múky | 130 g |
marhuľový lekvár | 150 g |
čokoláda na polevu | 200 g |
maslo | 50 g |
Postup přípravy
1 | 110 g hnedého curku rozmixujeme ve Varmixe rýchlosťou 9 asi 10 sekúnd. Pridáme 130 g masla, žĺtky a miešame rýchlosťou 6 aspoň 15 sekúnd. Do zmesy pridáme 130 g roztopenej čokolády na varenie a premiešame rýchlosťou 5 asi 10 sekúnd. |
---|---|
2 | Vzniknutú hmotu jemne zmiešame so snehom, ktorý si pripravíme zo 6 bielok a 110 g hnedého cukru Nakoniec primiešame 130 g špaldovej (alebo ovyčajnej hladkej) múky. Miešame bez Varmixu, aby bolo cesto nadýchané. |
3 | Cesto vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu. Pečieme na 180 °C asi 40 minút. Po vychladnutí korpus prerežeme v polovici a stred potrieme marhuľovým džemom a obe časti zlepíme. Na záver tortu polejeme čokoládou a necháme vychladnúť. Dozdobíme podľa vlastných predstáv. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.