Tarhoňový šalát
Ingredience
tarhoňa | 500 g |
šampiňónov | 1 plechovka |
vajcia uvarené na tvrdo | 5 ks |
mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva (podľa zásob v mraziaku) | 200 g |
veľké červené fazule | 1 plechovka |
malojka | 220 g |
voda | 5 lžíce |
sójová omáčka | 2 lžíce |
hnedý cukor | 3 lžíce |
olivový olej | 5 lžíce |
horčica | 5 lžíce |
sladký kečup | 5 lžíce |
ocot | 1 lžíce |
soľ, čierne korenie | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Vajcia uvarýme na tvrdo a nakrájame na plátky. |
---|---|
2 | V combivar nádobe si prevaríme zálievku: 5 PL vody, 2 PL sójovej omáčky, 3 PL cukru, 5 PL oleja, 5 PL horčice, 5 PL kečupu a 1 PL octu premiešame a prevaríme programom Multicook na 110 °C asi 3 minúty. Zálievku necháme vychladnúť. |
3 | Uvaríme si tarhoňu v slanej vode programom Multicook 115 °C podľa asi 6-8 minút - záleží od druhu cestovín. |
4 | Uvaríme do mäkka mrazenú zeleninu - program Multicook 115 °C asi 5 minút - záleží od veľkosti mrezenej zeleniny. |
5 | Šampiony ak sú veľké nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s tarhoňou, uvarenou zeleninou, pridáme zálievku a majonézu, fazuľu a nakoniec vmiešame uvarené nakrájané vajcia. Šalát premiešame a dáme vychladiť do chladničky. |
6 | Šalát sa hodí a veľmi dobre chutí k vyprážanému mäsu. Alebo aj samostatne ako chuťovka alebo večera. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.