Tarhoňový šalát

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

tarhoňa 500 g
šampiňónov 1 plechovka
vajcia uvarené na tvrdo 5 ks
mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva (podľa zásob v mraziaku) 200 g
veľké červené fazule 1 plechovka
malojka 220 g
voda 5 lžíce
sójová omáčka 2 lžíce
hnedý cukor 3 lžíce
olivový olej 5 lžíce
horčica 5 lžíce
sladký kečup 5 lžíce
ocot 1 lžíce
soľ, čierne korenie 1 špetka
Tarhoňový šalát
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Vajcia uvarýme na tvrdo a nakrájame na plátky.
2 V combivar nádobe si prevaríme zálievku: 5 PL vody, 2 PL sójovej omáčky, 3 PL cukru, 5 PL oleja, 5 PL horčice, 5 PL kečupu a 1 PL octu premiešame a prevaríme programom Multicook na 110 °C asi 3 minúty. Zálievku necháme vychladnúť.
3 Uvaríme si tarhoňu v slanej vode programom Multicook 115 °C podľa asi 6-8 minút - záleží od druhu cestovín.
4 Uvaríme do mäkka mrazenú zeleninu - program Multicook 115 °C asi 5 minút - záleží od veľkosti mrezenej zeleniny.
5 Šampiony ak sú veľké nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s tarhoňou, uvarenou zeleninou, pridáme zálievku a majonézu, fazuľu a nakoniec vmiešame uvarené nakrájané vajcia. Šalát premiešame a dáme vychladiť do chladničky.
6 Šalát sa hodí a veľmi dobre chutí k vyprážanému mäsu. Alebo aj samostatne ako chuťovka alebo večera.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...