Hovězí ptáčky
Ingredience
hovězích plátku | 4 ks |
plnotučné hořčice | 1 lžicka |
sterilovaná okurka | 1 ks |
vařené vejce | 1 ks |
šunky | 100 g |
cibule | 1 ks |
oleje | 100 ml |
hladké mouky | 2 lžíce |
vody | 500 ml |
soli | 1 špetka |
pepře | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Plátky masa dukladne naklepejte, osolte, opeprete a pomažte plnotucnou horcicí. Naplnte kouskem cibule, okurky, vajícka a šunky. Zamotejte, aby ptácky držely tvar a nerozpadaly se. |
---|---|
2 | Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Na rozpáleném oleji orestujte zprudka ptácky ze všech stran. |
3 | Osmažené ptácky zalijte vodou, osolte, zapnete program STEW na 20 min. a hrnec tlakove uzavrete. |
4 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
5 | Maso vyndejte nádoby a omácku zahustete. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře). |
6 | Podávejte s rýží nebo houskovým knedlíkem. |