Hovězí ptáčky

(2 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

hovězích plátku 4 ks
plnotučné hořčice 1 lžicka
sterilovaná okurka 1 ks
vařené vejce 1 ks
šunky 100 g
cibule 1 ks
oleje 100 ml
hladké mouky 2 lžíce
vody 500 ml
soli 1 špetka
pepře 1 špetka
Hovězí ptáčky
(2 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Plátky masa dukladne naklepejte, osolte, opeprete a pomažte plnotucnou horcicí. Naplnte kouskem cibule, okurky, vajícka a šunky. Zamotejte, aby ptácky držely tvar a nerozpadaly se.
2 Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Na rozpáleném oleji orestujte zprudka ptácky ze všech stran.
3 Osmažené ptácky zalijte vodou, osolte, zapnete program STEW na 20 min. a hrnec tlakove uzavrete.
4 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
5 Maso vyndejte nádoby a omácku zahustete. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
6 Podávejte s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...