PLNENÉ OBLÁTKY

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 9
kuchař: Szép Ladislav
Jazyk receptu:

Ingredience

tortové oblátky 100 g
hera 250 g
Zlatý klas 2 balícek
mlieko 750 ml
práškový cukor 250 g
rumová esencia 1 lžíce
čokoláda na varenie 100 g
maslo 3 lžíce
PLNENÉ OBLÁTKY
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 9
kuchař: Szép Ladislav
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Najprv si z oblátok pripravíme kornútky.Tortové oblátky prekrojíme pozdĺžne,potom každý obdĺžnik na 4 časti ( čiže z jednej oblátky dostaneme 8 malých kusov ).
2 Combivar zapneme na program multicook,25 minút,130°C.Vrchnák Combivaru nezatvárajte.Keď voda vrie,teplotu znížime na 105°C.Na nádobu natiahneme utierku.Na utierku uložíme 4 kúsky oblátok a naparujeme,aby sa dali tvarovať.Keď sú dostatočne mäkké,stočíme ich do kornúta.Keď sme stočili jednu oblátku,na utierku hneď pridáme ďalšiu a takto pokračujeme kým nemáme hotové všetky oblátky.
3 Pripravíme si plnku.Necháme program multicook,nastavíme 5 minút a 110°C.Do nádoby vlejeme cca 500ml mlieka,občas premiešame aby sa nám nepripálilo.V ostatnom mlieku vymiešame Zlatý klas.Keď je mlieko dostatočne horúce,vlejeme mlieko so Zlatým klasom a varíme do zhustnutia.Potom necháme za občasného miešania vychladnúť.
4 Maslo si vymiešame s cukrom,pridáme rumovú esenciu ( môžeme aj vynechať ) a nakoniec vmiešame vychladnutý krém.Ja som do hladka vymiešala mixérom.
5 Cukrárske zdobítko naplníme krémom a plníme kornútky.Na záver namočíme do čokolády ( 100g čokolády na varenie,cca 3 lyžice masla,lyžica vody ).
6 Naplnené oblátky dáme stuhnúť do chladničky,najlepšie chutia studené. Dobrú chuť.
7 Uvedené množstvo surovín stačí na množstvo,ktoré vidíte na fotografii.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...