PLNENÉ OBLÁTKY
Ingredience
tortové oblátky | 100 g |
hera | 250 g |
Zlatý klas | 2 balícek |
mlieko | 750 ml |
práškový cukor | 250 g |
rumová esencia | 1 lžíce |
čokoláda na varenie | 100 g |
maslo | 3 lžíce |
Postup přípravy
1 | Najprv si z oblátok pripravíme kornútky.Tortové oblátky prekrojíme pozdĺžne,potom každý obdĺžnik na 4 časti ( čiže z jednej oblátky dostaneme 8 malých kusov ). |
---|---|
2 | Combivar zapneme na program multicook,25 minút,130°C.Vrchnák Combivaru nezatvárajte.Keď voda vrie,teplotu znížime na 105°C.Na nádobu natiahneme utierku.Na utierku uložíme 4 kúsky oblátok a naparujeme,aby sa dali tvarovať.Keď sú dostatočne mäkké,stočíme ich do kornúta.Keď sme stočili jednu oblátku,na utierku hneď pridáme ďalšiu a takto pokračujeme kým nemáme hotové všetky oblátky. |
3 | Pripravíme si plnku.Necháme program multicook,nastavíme 5 minút a 110°C.Do nádoby vlejeme cca 500ml mlieka,občas premiešame aby sa nám nepripálilo.V ostatnom mlieku vymiešame Zlatý klas.Keď je mlieko dostatočne horúce,vlejeme mlieko so Zlatým klasom a varíme do zhustnutia.Potom necháme za občasného miešania vychladnúť. |
4 | Maslo si vymiešame s cukrom,pridáme rumovú esenciu ( môžeme aj vynechať ) a nakoniec vmiešame vychladnutý krém.Ja som do hladka vymiešala mixérom. |
5 | Cukrárske zdobítko naplníme krémom a plníme kornútky.Na záver namočíme do čokolády ( 100g čokolády na varenie,cca 3 lyžice masla,lyžica vody ). |
6 | Naplnené oblátky dáme stuhnúť do chladničky,najlepšie chutia studené. Dobrú chuť. |
7 | Uvedené množstvo surovín stačí na množstvo,ktoré vidíte na fotografii. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.