Pomalu dušená kýta
Ingredience
kýta | 1,5 kg |
anglické slaniny | 100 g |
směs koření dle chuti (já použila paprika, medvědí česnek, sušený česnek, bazalka, pepř, rozmarýn, šalvěj) | 2 lžíce |
sůl | 3 špetka |
Postup přípravy
1 | Maso nasolíme a nakořeníme připravenou směsí |
---|---|
2 | Anglickou slaninu orestujeme na programu FRY na teplotě 170°C. |
3 | Vložíme kýtu do hrnce, podlijeme asi 2dcl vody a zvolíme program SLOW STEW. Teplota 95°C, čas 2 hodiny 30 minut. |
4 | Po zaznění zvukového signálu vyjmeme maso a šťávu můžeme buď zredukovat vařením Multicook na 110°C, nebo zahustit moukou a krátce povařit stejným programem. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.