Květáková krémová polévka
Ingredience
květák | 1 ks |
jarní cibulka | 1 ks |
máslo | 1 lžíce |
hladká mouka | 1 lžíce |
sůl | 1 lžicka |
podravka | 1 lžicka |
vývar nebo voda + 1 ks bujon, či masox v kostce | 1,5 l |
Postup přípravy
1 | Combivar nastavíme na FRY - čas 10 minut, teplota 110 stupňů. Vložíme máslo, necháme rozpustit, přidáme jarní cibulku nakrájenou na drobno. Orestujeme, přidáme mouku a připravíme takto jíšku. |
---|---|
2 | Zalijeme vodou a vhodíme kostku masoxu či bujonu / nebo zalijeme vývarem/, řádně rozmícháme,přidáme očištěný a na růžičky rozebraný květák,sůl. Nastavíme program SOUP, ingredience zelenina - 10 minut. A takto tlakově vaříme. |
3 | Po ukončení programu odpustíme páru, Combivar otevřeme. Vybereme několik růžiček květáku a ten nakrájíme na kousky - odložíme. |
4 | Zbývající polévku rozmixujeme, přelijeme do hrnce, vložíme na kousky nakrájený květák. Dochutíme podravkou. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.