Skvělá Italská Sugo omáčka
Ingredience
cibule | 1 kg |
mrkve | 3 ks |
řapíkatý celer /celý ,ne řapík | 1 ks |
česneku | 16 stroužek |
olivového oleje | 1,8 dl |
bílého vína | 250 ml |
rovných soli | 6 lžicka |
cukru | 2 lžíce |
koření-bobkový list,rozmarýn,tymian,šalvěj | 1 svazek |
bazalky | 1 svazek |
Postup přípravy
1 | Oloupanou cibuli, mrkev, česnek a řapíkatý celer nakrájejte nahrubo a na 2X nasekejte nadrobno (pozor, nikoli na kaši). VR rychlost 5 ,pár sekund .Dejte stranou. |
---|---|
2 | Rajčata vhoďte do vroucí vody a vařte 1 minutu. Pak slijte a nechte trochu prochladnout. Vyřízněte tvrdou zelenou část u stopky a oloupejte je. Odstraňte přitom alespoň část semen, ale není nutné se tím víc zabývat. Pak je po částech nasekejte ve VR nahrubo (na kousky cca 1–2cm). R-4 pár sekund |
3 | V širokém kastrolu na olivovém oleji zpěňte připravenou cibuli, mrkev, česnek a celer. Míchejte asi 8 minut, až vše změkne. Přidejte víno, rajčata, sůl a cukr a přiveďte k varu. |
4 | Z tymiánu, šalvěje, bobkového listu a citronové kůry udělejte kytičku (bouquet garni) a převažte ji kuchyňským provázkem. Otrhejte listy bazalky a dejte je stranou. Stonky rovněž svažte provázkem a oba svazky přidejte k omáčce. Já koření nedala,přidávám až při přípravě jídla ,pokaždé jiné |
5 | omáčku přelijte do velkého vyššího pekáče a v troubě předehřáté na 200°C pečte za občasného míchání do zhoustnutí. Asi 5 minut před dokončením přidejte nasekané bazalkové lístky a případně dosolte. |
6 | Z hotové omáčky vylovte svazky bylinek a omáčku nalijte do sklenic. Zavíčkujte a sterilujte |
7 | Ne každý má na spařování a loupání rajčat trpělivost. Oželíte-li ‚kostičkovou‘ strukturu, rajčata neloupejte, jen je nakrájejte a po uvaření omáčky se zbavte slupek a semínek protlačením přes pasírovač |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.