Domácí piškoty
Ingredience
vejce | 4 ks |
cukr krupice | 165 g |
hladká mouka | 165 g |
cukr moučka | 3 lžíce |
Postup přípravy
1 | Oddělete žloutky od bílů. Žloutky ušlehejte se 110 g cukru do hladké pěny. Bílky s 55 g cukru vyšlehejte ve VARMIXU na hustý sníh 10 min. R5 pomocí motýlka. |
---|---|
2 | Obě hmoty společně s moukou opatrně smícháme v hladké těsto, kterým naplníme zdobítko. Uzavřeme a na podložku umístěnou na plechu dávkujeme piškotky. |
3 | Syrové piškotky před pečení poprášíme moučkovým cukrem a necháme 5 minut zaschnout. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut (záleží na velikosti) na 200°C. |