ZAPEČENÝ KARFIOL S BROKOLICOU
Ingredience
brokolica,karfiol | 500 g |
zeleninový bujón | 1 ks |
majonéza | 4 lžíce |
vajcia | 4 ks |
polohrubá múka | 2 lžíce |
olej | 1 lžíce |
sušená bazalka | 1 lžicka |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Karfiol a brokolicu umyjeme,rozoberieme na ružičky a vložíme do fritovacieho košíka.Do nádoby pridáme 2 dl vody,kocku zeleninového bujónu,soľ,čierne korenie.Košík so zeleninou vložíme do nádoby.Zvolíme program stew,pod tlakom,1 minúta.Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť. |
---|---|
2 | Košík vyberieme,zeleninu necháme odkvapkať.Vajíčka premiešame s múkou a majonézou,pridáme lyžičku sušenej bazalky,soľ,čierne korenie ( môžete použiť akékoľvek korenie,podľa vlastnej chuti ). Do nádoby dáme lyžicu oleja,rozložíme zeleninu a zalejeme pripravenou zmesou. |
3 | Zvolíme program cake,20 minút,130°C.Po skončení programu zvolíme program crispy a pečieme ešte 10 minút,120°C. |
4 | Môžeme pripraviť aj zo samotného karfiolu či brokolice,alebo z obidvoch spolu...uvedený recept je na celkovú váhu zeleniny 500g v surovom stave.Dochutiť môžete tiež akýmkoľvek korením,podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.