Jablečný koláč s citrónovou vůní
Ingredience
bílky | 4 ks |
žloutky | 4 ks |
cukru | 200 g |
polohrubé mouky | 300 g |
prášku do pečiva | 1 lžicka |
skořicového cukru | 1 balícek |
horké vody | 100 ml |
citron - šťáva | 1 ks |
nastrouhaná jablka | 4 ks |
hrozinek | 1 hrst |
Postup přípravy
1 | Žloutky vyšleháme s cukrem, citronovou šťávou a vodou do pěny. |
---|---|
2 | Přidáme mouku s práškem do pečiva a zapracujeme do těsta. |
3 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme do těsta. |
4 | Polovinu těsta nalijeme do nádoby Combivaru. Na těsto dáme nastrouhaná jablka, které posypeme skořicovým cukrem (můžeme použít i skořici) a posypeme hrozinkami. |
5 | Nalijeme zbytek těsta a pečeme programem CAKE 40 minut na 140°c. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.